Ustec demana la dimissió de Cambray per haver avançat el curs escolar

Les classes del curs 2022/2023 començaran el 5 de setembre a les escoles d'infantil i primària, i el dia 7 als instituts i centre de FP

El conseller Cambray i el president Aragonès
El conseller Cambray i el president Aragonès

L’avançament del calendari escolar corresponent al curs 2022/2023 ha indignat Ustec, el sindicat majoritari dels docents catalans, que ha reclamat aquest dijous la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller Gonzàlez-Cambray han anunciat que les classes d’infantil i primària començaran el curs vinent el 5 de setembre, , una setmana abans del que era habitual i amb jornada reduïda fins a final de mes, i les d’ESO, batxillerat i formació professional es tornaran a impartir el dia 7.

El pla de la Generalitat, malgrat l’avançament, és que els docents es reincorporin, com fins ara, l’1 de setembre, i que ni el professorat assumeixi més hores de feina ni els alumnes rebin més hores de classe.

Aragonès ha defensat que els canvis són una millora “pedagògica, social i de conciliació familiar”, que permet avançar en “igualtat d’oportunitats” i que s’ha ideat “amb perspectiva feminista”. Cambray ha argumentat que fins ara el període de vacances era “massa llarg” i provocava un “impacte negatiu” en l’aprenentatge”.

Ustec, en canvi, es queixa que el govern no ha comptat amb el parer de la comunitat educativa i preveu que la decisió perjudiqui la qualitat de les classes perquè els docents, segons calculen, disposaran de dos dies per preparar el curs assumint els canvis. CCOO també lamenta el nou calendari, així com el fet que el govern hagi plantejat l’avançament abans al Consell Escolar de Catalunya.

(Visited 220 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari