La superilla de l’Eixample serà una realitat d’aquí a un any a Barcelona

Les oposicions de Foment i el RACC no fan desistir Ada Colau del projecte, que desterra els cotxes de la zona

Imatge virtual de la plaça que ocuparà la cruïlla Consell de Cent-Rocafort (Ajuntament de Barcelona)
Imatge virtual de la plaça que ocuparà la cruïlla Consell de Cent-Rocafort (Ajuntament de Barcelona).

La superilla de l’Eixample serà una realitat el primer trimestre del 2023. L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat aquest dijous que les obres començaran al juny i duraran vuit mesos. El consistori ha presentat els projectes executius dels quatre eixos verds en què es convertiran els carrers del Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell, i també els de les quatre places que hi haurà als encreuaments.

En els dies vinents la Comissió de Govern aprovarà els vuit projectes de la superilla de l’Eixample. El pressupost de les obres puja fins als 52,7 M € (48,2 per als eixos i 4,5 per a les places). La inversió supera les estimacions que es van donar en un inici perquè s’han afegit diners dels fons europeus. Amb aquesta actuació, el govern municipal diu que desenvoluparà “el Pla Cerdà del segle XXI”, segons ha dit la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz.

El projecte d’Ada Colau tira endavant malgrat els avisos llançats les darreres setmanes per entitats com el RACC i Foment del Treball advertint dels perills per a l’economia que comportarà ‘superillaïtzar’ el districte amb més pas de vehicles. De fet, segons dades del mateix Ajuntament de Barcelona, en l’actualitat passen per l’Eixample uns 350.000 cotxes cada dia, que ara seran desterrats.

(Visited 231 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari