Cambray i Bargalló, assenyalats per la investigació del cas Voloh

La Guàrdia Civil situa els dos darrers consellers d’Educació en una presumpta trama de malversació i tràfic d’influències

L'anterior conseller d'Educació, Josep Bargalló, i l'actual, Josep González Cambray
L'anterior conseller d'Educació, Josep Bargalló, i l'actual, Josep González Cambray

Un informe de la Guàrdia Civil ubica l’actual conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i el seu predecessor en el càrrec, Josep Bargalló, en l’epicentre d’una presumpta trama d’irregularitats que va beneficiar l’empresari i exconseller d’ERC Xavier Vendrell, investigada en el marc del cas Voloh.

Segons revelen El Mundo i El Periódico, els investigadors apunten que Cambray i Bargalló, juntament amb l’ex-alt càrrec de la mateixa conselleria Pilar Contreras, podien estar al cas de les irregularitats relacionades amb els fons públics destinats a la Fundació El Brot, atribuïdes pels investigadors a Vendrell.

La Guàrdia Civil ha lliurat l’informe al Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, encarregat del cas Voloh, que investiga la presumpta comissió dels delictes de malversació de fons públics i tràfic d’influències. L’informe es basa en l’anàlisi de dispositius electrònics requisats i en material trobat durant els escorcolls de despatxos oficials i domicilis, practicats l’octubre del 2020.

Els investigadors, segons la mateixa informació, assenyalen Bargalló, Contreras i Cambray -que era director de Centre Públics en el moment dels fets investigats- com “els responsables de no haver corregit aquesta situació, sabent que s’estava produint aquesta possible malversació”, i apunten a un possible tracte de favor a Vendrell “no actuant malgrat que coneixien allò que aquest estava demanant respecte als concerts educatius d’El Brot”.

(Visited 382 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari