Villarejo va dissenyar un pla perquè el cas KIO no esquitxés Joan Carles I

L’excomissari volia que Javier De la Rosa negués tota relació del rei emèrit amb els comptes de Manuel Prado y Colón de Carvajal

Villarejo, declarant als jutjats
Villarejo, declarant als jutjats

L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo va dissenyar un pla fa una dècada per evitar que els diners desapareguts del cas KIO esquitxessin Joan Carles I, actualment el rei emèrit d’Espanya.

Segons publica El Periódico, Villarejo va fer constar, el desembre del 2012, en un pla de treball que volia aconseguir que el financer Javier de la Rosa desvinculés Joan Carles I d’aquest cas, en el qual el mateix De la Rosa i Manuel Prado y Colón de Carvajal, home de confiança del monarca, van ser condemnats per la descapitalització de la societat KIO, i una part dels diners mai es van recuperar.

Sobre aquest afer, en el qual s’havia acusat De la Rosa de fer xantatge al rei, Villarejo va fer constar en els seus diaris que pretenia fer que aquest financer culpés el CNI de les notícies que relacionaven Joan Carles I amb el cas KIO. El CNI ja el dirigia aleshores el general Félix Sanz Roldán, amb qui Villarejo manté una coneguda enemistat.

La mateixa informació recull que Villarejo hi fa al·lusió a “amenaces” suposadament patides per De la Rosa perquè “aportés dades que afectin la Corona”, i que també hi va anotar el que sembla una proposta de pacte amb De la Rosa perquè, “a canvi” que aportés aquelles dades, li “prometen 20 més els 30 que reclama al CNI des de fa 20 anys i contractes per a ell i els seus fills i la condició definitiva de llibertat i ser rehabilitat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.