Els funcionaris del Parlament retreuen a la Mesa que vulnera el principi de negociació col·lectiva

El Consell de Personal recorda que el TSJC va avalar la legalitat de les llicències d’edat

El Parlament de Catalunya
El Parlament de Catalunya

El Consell de Personal del Parlament de Catalunya ha acusat la Mesa de la cambra catalana de vulnerar el principi de negociació col·lectiva en haver decidit, unilateralment, suprimir les llicències d’edat, gràcies a les quals alguns funcionaris han pogut cobrar sense treballar uns anys abans de jubilar-se.

Aquests funcionaris treballadors del Parlament consideren que la decisió de la Mesa els ha situat en una posició “d’inseguretat jurídica” i “de desconfiança”, i que la cambra “hauria de tenir el valor d’exemplaritat en la seva forma de procedir”.

Per bé que afirmen que entenen la decisió de la Mesa de suprimir les llicències d’edat, critiquen que s’hagi fet sense diàleg i “al marge dels principis de legalitat i seguretat jurídica”. A més, han recordat que “es van aprovar i són completament legals, com ja ha indicat el TSJC”.

Aquest consell lamenta que s’ha qüestionat la seva “honorabilitat i compromís”. Segons publica El Punt Avui, aquests treballadors han contactat amb la cooperativa d’advocats Col·lectiu Ronda per rebre assessorament durant la negociació que ara han d’afrontar amb la Mesa per establir el nou marc.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari