Colau demana a la Generalitat que impedeixi el sacrifici de 32 cadells de gos en un estudi de la UB

Entitats animalistes convoquen una manifestació el 22 de gener contra un experiment que la universitat admet que tindrà lloc el març

Gos beagle sotmès a un experiment de Vivotecnia
Gos beagle sotmès a un experiment de Vivotecnia

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha sumat al clam de les entitats ecologistes que volen impedir que se sacrifiquin 32 cadells de gos beagle amb què s’experimentarà al Parc Científic de Barcelona, demanant a la Generalitat de Catalunya, amb una carta adreçada a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que hi intervingui.

“Demanem a la Generalitat que exerceixi les seves competències i protegeixi els drets dels animals. Barcelona sempre estarà en contra del maltractament animal”, ha manifestat Colau, que, com les entitats defensores dels drets dels animals, assenyalen per l’experimentació amb aquests gossos a Vivotecnia, uns laboratoris denunciats per presumpte maltractament animal, l’activitat dels quals va ser suspesa a Madrid durant dos mesos l’any passat.

La Universitat de Barcelona (UB), de la qual depèn el Parc, ha comunicat que “una entitat allotjada” en aquestes instal·lacions, però “externa” a la universitat, farà l’experiment amb els cadells el pròxim mes de març, a la recerca de “cures per a malalties fibròtiques”.

El centre sosté que experimentar amb animals és “insubstituïble” per “garantir el progrés científic, sobretot de la biomedicina”, i que aquests experiments es realitzen “amb la màxima exigència ètica”. En canvi, no aclareix si els cadells seran sacrificats, cosa que sí que especifica un dels contractes, que preveu les necròpsies de 32 dels 38 cadells amb els quals es preveu experimentar.

Segons va revelar Eldiario.es, la plataforma UTOX del Parc Científic, depenent de la UB, ha pagat 256.000 euros a Vivotècnia per dos estudis farmacològics amb cadells de beagle. Entitats animalistes han convocat una concentració el 22 de gener a la plaça de Sant Jaume per mirar de salvar-los.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari