El ministre Subirats defensa “alguna forma de consulta d’un canvi en l’estructura de l’Estat”

El titular de la cartera d'Universitats afirma que la taula de diàleg entre el govern central i el català "és molt important"

Davant la petició feta aquesta setmana pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre la necessitat de concretar amb l’Estat un referèndum sobre la independència de Catalunya, el ministre d’Universitat, Joan Subirats, ha respost que “alguna forma de consulta d’un canvi en l’estructura de l’Estat, crec que hauria de ser-hi en un moment o un altre”.

En aquest sentit, en una entrevista al programa Aquí amb Josep Cuní de la Cadena SER, Subirats ha afegit que “una part molt important del problema que tenim ve determinat perquè va haver-hi una reforma de l’Estatut que es va aprovar pel Parlament de Catalunya, va anar al Congrés dels Diputats, es va votar en referèndum pel poble de Catalunya, i després va passar el que va passar amb la sentència del Tribunal Constitucional”.

Subirats coincideix, en aquest darrer argument, amb les declaracions que feia aquest dijous el primer secretari del PSC, Salvador Illa, en les quals defensava la necessitat d’arreglar “l’anomalia”, com va qualificar, al fet que Catalunya té vigent un Estatut que no és el que es va votar en referèndum per part de la ciutadania.

El titular d’Universitat considera la taula de diàleg entre el govern central i el català com “un canvi molt important”, argumentant que “un dels elements bàsics de tot aquest procés que portem des de fa temps és la gestió d’un conflicte polític”. Subirats ha afegit que “la taula de diàleg, i ho va dir l’altre dia el Pere Aragonès en el Club Siglo XXI, és el reconeixement que hi ha un conflicte polític”, i que “aquesta taula dec diàleg contrasta amb la manera com el Partit Popular per exemple durant molts anys va intentar encarar aquest tema”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.