La censura d’un article a l’ARA provoca una nova picabaralla al si del món independentista

Partidaris de Carles Puigdemont subscriuen l’escrit de Xavier Roig mentre que l’entorn d’ERC dona la raó a la directora del diari

Piulada de la directora de l'ARA, Esther Vera, per justificar que no hagi publicat el darrer article de Xavier Roig

La decisió de la directora del diari ARA, Esther Vera, de no publicar l’últim article que els havia enviat el col·laborador Xavier Roig  ha provocat nous enfrontaments entre partidaris de JxCat i d’ERC. Mentre, els seguidors del partit d’Oriol Junqueras i del president de la Generalitat, Pere Aragonès, justifiquen a les xarxes socials la no publicació de l’article, els de Junts i el Consell per la República Catalana de Carles Puigdemont ho consideren una censura que cal atribuir a la poc fermesa del diari en la defensa de l’ideologia independentista.

Pilar Rahola, portaveu oficiosa de Puigdemont a TV3, ha aplaudit l’article de Roig -titulat “El nostre idioma no té adversaris”- i l’ha qualificat de “necessari i incòmode”. Aleix Sarri, actual assessor del grup de JxCat al Parlament europeu, assegura en un missatge a Twitter que l’article de Xavier Roig “és molt bo. Per llegir i compartir” i subscriu una de les idees que hi sosté que han justificat la seva no publicació: “Ni Ciutadans ni el PP ni Vox són anticatalanistes. Són, simplement, anti-catalans”. I afegeix: “contemporitzar no és una opció, i això també val per a la premsa”. Roig també inclou els socialistes –que defineix com el “PSOE a Catalunya”- entre “els partits no catalans”. Un usuari, que es presenta com a membre de Junts i del CxRep escriu que “l’ARA és molt polièdric però només d’un costat, el de l’esquerra ñorda i a canvi de subvencions censura el que calgui. Sort tenim de @LaRepublicaCat i @VilaWeb”, dos mitjans digitals arrenglerats amb JxCat i Puigdemont. Un altre usuari, Quim Manté, sentencia: “ARA=Pamflet ERC”.

Eduard Voltas, editor de Time Out, ex-secretari del Departament de Cultura i vinculat al món d’ERC, ha respost a aquesta piulada de Jordi Pascual: “Els que heu votat Esquerra, sou socis d’Òmnium i llegiu el diari ARA, esteu bé?”. Ho ha fet així: “Tenint en compte que és el primer partit independentista, l’entitat independentista més gran, i el diari en català líder, sospito que els interpel·lats per aquest tuit deuen estar bé, tirant a molt bé”. Twitter va ple d’acusacions entre simpatitzants d’ERC i de JxCat. Molts redactors del diari ARA s’hi ha manifestat a favor de la decisió d’Esther Vera. Entre ells, Àlex Gutiérrez, que ha escrit que “l’obligació moral d’un mitjà a l’hora d’assegurar un debat el més ample possible no es pot fer sense, alhora, traçar unes línies vermelles, clares per al lector i per als col·laboradors” o el subdirector David Miró. Bernat Vilaró, de l’Agència Catalana de Notícies també ha fet costat al diari.

(Visited 540 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari