Els Mossos i les policies locals reforcen el dispositiu per a evitar altercats la Nit de Cap d’Any

200 agents del cos policial català realitzaran 52 controls d'alcoholèmia i drogues

Control d'alcoholemia dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra col·laboraran estretament la Nit de Cap d’Any amb la Guàrdia Urbana de Barcelona i la resta de policies locals de Catalunya per a garantir que no es produeixen altercats i es respecten les restriccions que ajuden a fer front a la pandèmia.

Gràcies al toc de queda des de la 1.00 h i al tancament de l’oci nocturn, els cossos policials confien que la nit sigui tranquil·la. Així ho ha confirmat a Catalunya Ràdio la portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé: “No es preveu una nit massa complicada perquè fins ara hi ha hagut un gran compliment de les restriccions per part de la ciutadania”.

Els Mossos afronten la primera matinada de l’any amb un dispositiu especial que ha incrementat en 200 agents els efectius ordinaris. Aquest serà també el nombre de policies encarregats de realitzar fins a 52 controls d’alcoholèmia i drogues durant la nit.

Escudé ha confirmat que en l’actuació dels Mossos prevaldrà “la línia informativa i preventiva”, de manera que es preveu una certa flexibilitat quant a l’aplicació del toc de queda i l’ús de la mascareta en exteriors. El treball dels agents se centrarà també a evitar festes il·legals com la de fa un any a Llinars del Vallès: “L’objectiu bàsic vigilar que no hi hagi concentracions no autoritzades”, ha explicat la portaveu.

D’altra banda, la preocupació dels Mossos d’Esquadra i altres cossos policials se centra en com està afectant la covid-19 als agents. Escudé ha afirmat que “l’impacte en els mossos és el mateix que en altres organitzacions” i s’està produint una certa “tensió”. No obstant això, ha garantit el servei en tot el territori català.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari