Alerten de risc de col·lapse a les residències per les quarantenes

L'Associació de Centres d'Atenció a la Dependència denúncia que els centres pateixen per garantir el mínim de treballadors

Dos interns en una residència per gent gran
Dos interns en una residència per gent gran

L’Associació de Centres d’Atenció a la Dependència (ACAD) adverteix que hi ha risc de “col·lapse” a les residències i als centres assistencials per les quarantenes preventives que han de fer els seus treballadors per ser contactes directes d’algun positiu.

A través d’un comunicat difós aquest divendres, l’associació ha denunciat que hi ha molts centres que estan “al límit del col·lapse per manca de treballadors” i que molts estan patint per garantir el nombre mínim. Segons l’ACAD, hi ha molts falsos positius entre els treballadors asimptomàtics, ja que en les PCR posteriors s’ha acreditat que no tenen càrrega viral.

L’organització ha destacat que aquests casos comporten absències laborals de set dies i poden suposar un trasbals a l’equip dels centres i al seu funcionament. A més ha recordat que el mercat laboral del sector assistencial “està patint una greu crisi per manca de personal” i que és molt difícil trobar substituts per Nadal.

ACAD ha recordat que la Generalitat encara “no ha anunciat la renovació per aquest 2022 del sobrecost covid a les residències i centres de dia”. A més, ha assegurat que “sense aquesta aportació, moltes residències es veuran obligades al tancament, ja que no podran assumir els costos generats i sobrevinguts per la pandèmia”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.