Exalumnes del Col·legi de Teatre denuncien abusos de professors

Han presentat una instància al centre que posa el focus especialment en un dels seus docents

Tretze exalumnes del Col·legi de Teatre de Barcelona, situat al recinte del Poble Espanyol, han denunciat davant la direcció d’aquesta escola teatral pràctiques abusives i d’assetjament per part de 8 docents durant 15 anys, segons destapa el diari Ara. Els abusos els hauria comès especialment i de manera reiterada un dels professors, actor i director, que va fer classes al centre, entre el 2005 i el 2020.

A la instància presentada per les exalumnes, es detalla com aquest professor, que en el moment dels fets superava els 45 anys, va mantenir relacions amb diverses alumnes que llavors tenien entre 18 i 20 anys, les va assetjar i en va abusar.

Encara que la denúncia davant del Col·legi de Teatre apunta al comportament de fins a 8 professors, incideix especialment en un dels casos. És un professor que hauria mantingut relacions amb diverses estudiants a les quals assetjava. Una de les denunciants afirma que la situació era coneguda per la resta del professorat.

El professor acusat ha admès al mateix rotatiu que a les festes de final de curs, quan les alumnes passaven a ser exalumnes seves, podria haver “flirtejat” amb alguna i haver-los fet algun petó, però nega que els proposés mantenir relacions sexuals.

Alguns dels testimonis afirmen que ja havien denunciat aquestes situacions a la direcció del centre. Els directius del centre afirmen que no tenien coneixement dels casos denunciats. Dimarts, antigues alumnes van traslladar una instància a la direcció del centre teatral. La secretària acadèmica del Col·legi, Gemma Figueras, confirma que han rebut la denúncia i que ara “l’escola la investigarà i la contrastarà”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.