Els taxistes es manifesten a Barcelona per a reclamar càmeres de seguretat en els seus vehicles

Elit Taxi Barcelona denuncia que el sector sofreix una onada d'agressions

Manifestació de taxistes a Barcelona

Un centenar de taxistes, segons xifres de la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest matí a Barcelona amb una marxa lenta per a reclamar la instal·lació de càmeres de seguretat a l’interior dels seus vehicles, segons informa 20 Minutos. Els taxis s’han dirigit cap a la seu de l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) per a denunciar que el sector sofreix una onada d’agressions.

El sector del taxi ha donat la veu d’alarma en les últimes setmanes després de produir-se un augment de la inseguretat a l’interior dels cotxes. Més concretament, el passat 16 de desembre un conductor va resultar ferit greu després de ser presumptament agredit amb arma blanca en la parada de la Boqueria de Barcelona.

Oliver Contel, president de l’associació Élite Taxi Barcelona, ha explicat les seves reivindicacions en el programa Aquí Cuní de Ser Catalunya: “Ens hem convertit en l’objectiu prioritari dels robatoris, i quan t’hi enfrontes per defensar a un client et toca rebre. Amb una càmera l’agressor estaria identificat i seria més fàcil detenir-lo”.

El sistema de seguretat del qual disposen actualment els taxistes consisteix en una línia telefònica per a parlar directament amb la policia. No obstant això, Oliver Contel ho considera insuficient i obsolet: “No serveix de res fer una trucada a la policia quan saps perfectament que no hi ha policia suficient a Barcelona per a cobrir un col·lectiu així”.

Les associacions de taxistes defensen que la instal·lació de càmeres de seguretat no atemptaria contra la protecció de dades. No obstant això, des de les administracions mantenen la seva negativa.

(Visited 69 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari