ERC i Junts porten la seva guerra particular a la nova Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Molts seguidors de Carles Puigdemont coincideixen amb Josep Costa i consideren que TV3 queda en mans del partit d’Oriol Junqueras i l’espanyolisme

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, quan eren vicepresident i president del govern de la Generalitat

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, quan eren vicepresident i president de la Generalitat, l'octubre de 2017

Les discrepàncies entre ERC i Junts, que es venen manifestant des de fa temps tot i que comparteixen el govern de la Generalitat, han arribat també a la nova direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pactada entre aquests dos partits i el PSC. El tret de sortida d’aquesta nova polèmica entre els partidaris d’Oriol Junqueras i els de Carles Puigdemont el va donar l’ex-vicepresident del Parlament Josep Costa, amb un tuit contra l’elecció de Rosa Romà en representació d’ERC com a presidenta de la CCMA. A partir d’aquí, es va desencadenar una picabaralla a Twitter en la qual hi han participat destacats líders republicans i puigdemontistes i un nombre molt elevat d’usuaris de la xarxa.

L’eivissenc Josep Costa, que va entrar en política de la mà d’ERC a les Balears per fitxar després per JxCat, va comentar, el dimecres 22, una notícia apareguda al portal digital Vilaweb en la qual s’informava que Romà era “la parella de Miquel Gamisans, que havia estat secretari de Difusió i Comunicació de la Generalitat, nomenat per ERC i que ha estat contractat com a nou director a Barcelona de la consultora Acento Asuntos Públicos, encapçalada per l’ex-ministre socialista José Blanco, l’ex-ministre del PP Alfonso Alonso i l’ex-portaveu del PSOE Antonio Hernando”. El missatge de Costa deia “avui que tothom està distret sembla que és el dia ideal per a anunciar martingales indefensables. Que a ningú no li passi per alt en mans de qui queden els mitjans públics de la Generalitat”.

Personatges públics amb força predicament a les files de Junts i del Consell per la República presidits per Puigdemont van donar la raó a Costa. Ramon Cotarelo, va publicar l’endemà un primer tuit on afirmava que “estarem pendents a veure si @tv3cat i @CatalunyaRadio continuen sent aparells de propaganda de @Esquerra_ERC”. Unes hores després ja ho tenia clar i ho expressava en un nou missatge: “@tv3cat i @CatalunyaRàdio continuaran com aparells de propaganda de @Esquerra_ERC a les ordres del corrupte comissari polític Sergi Sol i el ximple útil, Vicent Sanchis”. Nombrosos tuitaires es van sumar a aquestes crítiques i van qualificar l’acord de concessió d’ERC a l’espanyolisme, molts d’ells amb expressions en el to insultant habitual que circula per Twitter.

Per part d’ERC, el diputat José Rodríguez, que acaba d’entrar al Parlament en substitució de Núria Picas, retuitejava el missatge d’un usuari que lamentava la notícia apareguda a Vilaweb: “Quan per parlar d’ella (Rosa Romà) fas referència a la seva parella i per parlar d’ell fas referència a l seva trajectòria professional, és que t’has convertit en un pamflet @vpartal”, amb l’etiqueta final del director d’aquest portal. L’alcaldesa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i l’activista a la xarxa, Joan Mangues, tots dos d’ERC, s’afegien a les crítiques al missatge de Costa. “Tipes de tant masclisme!”, va escriure Ingla. “Quin nivell”, ironitzava Mangues. Francesc Rodríguez, president de la secció local d’ERC a Sant Feliu de Llobregat, li recordava “que la dona del MHP Puigdemont està a sou de la Diputació de Barcelona de la senyora Marin del PSC”. També la diputada Irene Aragonès i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, tots dos d’ERC, han sortit en defensa de l’acord per designar els nous directius d’una CCMA que neix amb dos dels tres partits que l’han pactat a la grenya.

(Visited 365 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari