La nova CCMA podria fer que TV3 prescindeixi de Pilar Rahola

PSC i ERC, que tenen majoria en aquest organisme, han manifestat reiteradament al Parlament la necessitat de restringir la seva presència a la televisió pública

Pilar Rahola, en una intervención en el programa 'Tot es mou' de TV3
Pilar Rahola, en una intervención en el programa 'Tot es mou' de TV3

Pilar Rahola, en una intervenció al programa 'Tot es mou' de TV3

La tribuna de Pilar Rahola al programa Tot es mou de TV3 pot tenir els seus dies comptats. La renovació del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) anunciada aquest dimecres permet que els representants del PSC i ERC tinguin la majoria suficient per prendre decisions com la supressió de l’espai de Rahola al programa que presenta Helena García Melero. Els darrers mesos els representants d’aquests dos partits a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament han criticat obertament tant el seu protagonisme com el format de les seves intervencions a TV3. El diputat d’ERC, José Rodríguez, es va queixar, ja el març de 2020, que el que feia Rahola a TV3 eren “columnes editorials més que espais d’opinió”. Aquestes columnes d’opinió sempre coincideixen amb els plantejaments de JxCat i el seu president, Carles Puigdemont.

Les queixes dels diputats van donar com a fruït que el director de TV3, Vicent Sanchis, reduís a la meitat les intervencions de la portaveu oficiosa de Puigdemont a Tot es mou. A més, el programa FAQS, que no produeix TV3, va convertir l’entrevista setmanal que li feia Cristina Puig en un cara a cara amb un interlocutor que contradeia els seus arguments.  Tot i així, el darrer informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre pluralitat política recollia que, entre els mesos de gener i abril de 2021, Pilar Rahola havia intervingut durant vuit hores i mitja a la televisió pública.

FAQS el produeix El Terrat de Gestiones XXI, del grup Mediapro, dirigit per Jaume Roures i Tatxo Benet. Ni la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ni TV3 poden decidir qui participa i qui no als programes fets per productores externes. No només això sinó que les peticions reiterades dels diputats de l’oposició parlamentària per saber quants diners cobra Rahola per les seves intervencions a FAQS han topat amb la negativa de la presidenta sortint de la CCMA, Núria Llorach, a facilitar aquesta dada. Llorach ha adduït sempre que les productores privades no tenen perquè donar a conèixer els honoraris dels seus col·laboradors, encara que estiguin contractats per una empresa pública com és TV3. El Parlament té pendent de respondre la sol·licitud d’empara que ha fet la diputada socialista Beatriz Silva perquè la CCMA respongui a una pregunta seva en aquest sentit.

La nova composició de la CCMA podria també rectificar la posició de Llorach i donar a conèixer quant cobra Rahola per les seves col·laboracions setmanals a FAQS. Al Tot es mou va passar de cobrar 52.500 euros el 2019 a 27.000 euros el 2020 i 13.200 el 2021 després que Sanchis ordenés que es reduís a la meitat les seves col·laboracions. La nova direcció de la CCMA pot prendre decisions més dràstiques si s’imposa la voluntat dels cinc consellers del PSC i ERC davant la dels dos de JxCat.

(Visited 810 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari