El govern espanyol, la patronal i els sindicats acorden la reforma laboral

El pacte arriba després de nou mesos i mig de negociacions amb els agents socials

Consens de patronal i sindicats per la reforma laboral

Finalment, s’ha tancat un pacte per la reforma laboral. El ministeri de Treball de la vicepresidenta Yolanda Díaz ha aconseguit aquest dijous tancar un acord amb la patronal i els sindicats. Després de nou mesos i mig de negociacions amb els agents socials, la CEOE, la UGT i CCOO han donat el seu vistiplau al document pactat, i permetran impulsar els canvis necessaris per tombar parts de la normativa aprovada pel PP el 2012.

La CEOE avala “les línies generals” de la proposta de reforma laboral impulsada pel govern espanyol, segons fonts de la patronal. A l’espera del text definitiu, el comitè executiu de la CEOE ha donat el vistiplau.

Poc després, els sindicats, que també s’han reunit per avaluar l’última proposta, també han avalat l’acord. Primer, la UGT per unanimitat i després, CCOO també per unanimitat.

Durant la jornada de dimecres, patronal, sindicats i govern espanyol van estar reunits durant hores perfilant la modificació del text, que ja està tancat.

Díaz torna a aconseguir un acord tripartit amb empresaris i sindicats, i aquest cop per la reforma laboral. Un acord que posa punt final a la reforma de Mariano Rajoy, del 2012, en molts dels seus aspectes.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari