Els transportistes desconvoquen el tancament patronal després d’arribar a un acord amb el Govern espanyol

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, preveu que el decret llei entri en vigor al febrer

Transportistes
Transportistes

No hi haurà aturada en el transport de mercaderies els dies 20, 21 i 22 de desembre. El Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC) ha desconvocat el tancament patronal que amenaçava el Nadal després d’aconseguir un acord a última hora del divendres amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), segons La Vanguardia.

En un comunicat, el CNTC assegurava haver aconseguit algunes de les seves reivindicacions històriques, com per exemple que es prohibeixi la participació del conductor en les labors de càrrega i descàrrega i la reducció a la meitat dels temps d’espera. També s’inclou una clàusula d’estabilització del preu del gasoil en els contractes de transport i no implantar peatges al transport pesat sense el consentiment de l’entitat.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha explicat avui que preveu que l’acord amb la patronal quedi recollit en un decret llei “com a màxim a la fi del febrer” perquè les mesures entrin en vigor “el més aviat possible”. Sánchez s’ha mostrat també satisfeta amb una negociació que “mostra el tarannà d’aquest Govern, que dialoga, que acorda, que pacta i que està centrat a fer possible que la recuperació econòmica i social arribi a tots els àmbits”.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari