La XAL renova el contracte de Marcela Topor fins l’estiu

L’esposa de Carles Puigdemont cobra 6.000 euros per dirigir i presentar un programa setmanal d’entreteniment en anglès a la xarxa de mitjans audiovisuals de la Diputació de Barcelona

Marcela Topor i Màrius Serra, al local on graven aquesta temporada 'The Weekly Mag'

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) ha renovat sis mesos més el contracte de Marcela Topor, l’esposa de l’ex-president de la Generalitat fugit a Brussel·les, Carles Puigdemont, per dirigir i presentar setmanalment el programa The Weekly Mag. Topor cobra 6.000 euros al mes per fer aquest programa, un magazine d’entreteniment en anglès que no arriba a l’hora i mitja de durada. La XAL, que no informa al seu portal de la transparència del sou de Marcela Topor i dels col·laboradors de The Weekly Mag des del primer semestre de 2021, ha publicat al portal del contractant de la Generalitat l’adjudicació del lloguer per enregistrar el programa entre gener i juny de l’any que ve a l’empresa AILAIC17.

En temporades anteriors, The Weekly Mag s’enregistrava en uns espais del restaurant ARTTE. Aquesta temporada, però, el programa de Marcela Topor es grava a l’espai Ailaic, al passatge Utset, de Barcelona. Amb el canvi d’escenari, la XAL s’ha estalviat 2.045 euros, perquè el contracte amb l’empresa propietària d’ARTTE va costar 30.479,90 euros els sis primers mesos del 2021 i el que s’ha signat amb AILAIC17 pel mateix període de 2022 és de 28.435 euros.

The Weekly Mag es va estrenar el 6 d’abril de 2018, quan la Diputació de Barcelona, estava presidida per Convergència i Unió i el conseller delegat de la XAL era Francesc Pena. Es va assignar a Marcela Topor un sou de 6.000 euros al mes, molt superior a la resta de retribucions dels periodistes i presentadors que treballen a la XAL. L’arribada dels socialistes a la presidència de la Diputació i el nomenament de Lluís Garriga com a conseller delegat de la XAL no va suposar la suspensió d’aquest contracte milionari. Garriga, això sí, va deixar de pagar a Topor els mesos de juliol i agost que la dona de l’ex-president de la Generalitat havia seguit cobrant fins aleshores cada any sense treballar.

El grup de Ciutadans va demanar al Ple de la Diputació del mes de maig passat que la XAL rescindís el seu contracte amb Topor però només va comptar amb els vot favorables dels seus quatre diputats i els dos del PP. Els 16 diputats socialistes, els 7 de JxCat i els cinc d’En Comú Guanyem s’hi van oposar i els 15 d’Esquerra Republicana i el de Tots per Terrassa es van abstenir.

(Visited 401 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari