Carrizosa compara la situació de Canet amb la d’Ermua, on va ser assassinat Miguel Ángel Blanco

Per a Aragonès, les paraules del líder de Ciutadans són "un insult a totes les víctimes"

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa

El cas de l’escola Turó del Drac, a Canet de Mar, ha estat molt present en el ple del Parlament d’aquest dimecres, on el president el grup de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha comparat la situació del municipi amb la que va viure la localitat basca d’Ermua (Biscaia), on Miguel Ángel Blanco va morir assassinat per ETA. “Canet és una mena d’Ermua, salvant les distàncies”, ha assegurat Carrizosa, perquè, a parer seu, “serveix per conscienciar els catalans del que vostès estan fent amb la societat catalana”.

En la seva resposta, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acusat el PP, Ciutadans i Vox d’utilitzar el cas del centre per “trencar la cohesió” de la societat catalana, a canvi d’un “grapat de vots”, i ha retret a Carrizosa la comparació: “Comparar l’ofensiva mediàtica a què vostès han contribuït a Canet de Mar (…) amb Ermua, un poble que va patir la violència, que va patir el terrorisme, és una comparació que no s’hauria d’atrevir a fer i que demostra que no tenen cap mena d’argument”, ha etzibat Aragonès, que ha considerat les paraules del líder de Ciutadans “un insult a totes les víctimes”.

El president s’ha mostrat “convençut” que Carrizosa “es penedirà de comparar el que s’està vivint aquests dies de debat al voltant de la llengua de les escoles amb el terrorisme i l’assassinat de Miguel Ángel Blanco”, ja que, a parer seu, “s’ha equivocat”, i ha demanat “deixar en pau l’escola catalana”. En aquest sentit, Aragonès ha fet una crida a la unitat del PSC, ERC, Junts, la CUP i els Comuns per defensar el model d’immersió lingüística català.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.