TV3 va reservar als grups independentistes quasi tot el temps dedicat a parlar de l’indult als presos del procés

Entre els mesos de gener i abril, ERC, JxCat, Òmnium Cultural, la CUP, el PDeCat i el govern de la Generalitat van ocupar el 85,5% dels minuts dedicats a aquesta informació, segons un informe del CAC

El secretari general de JxCat, Jordi Sánchez, al programa 'Tot es mou', de TV3

El 85,5% del temps que TV3 va dedicar a que portaveus de diferents partits polítics opinessin sobre el judici del procés entre els mesos de gener i abril d’aquest any el van ocupar representants de partits independentistes o del govern de la Generalitat. Així ho recull l’informe sobre l’observança del pluralisme polític a la televisió i la ràdio realitzat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) aprovat pel seu Ple de Govern el 24 de novembre i publicat al seu portal el passat 3 de desembre. En aquells mesos, la qüestió relacionada amb el procés més present als espais informatius va ser el debat sobre l’indult als presos independentistes. També es va parlar de la campanya reclamant la seva amnistia, la denegació de l’extradició de l’ex-conseller de Cultura Lluís Puig i el retorn a Espanya de l’ex-consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

En aquells quatre primers mesos de 2021, el partit que més temps de paraula va tenir a la televisió que dirigeix Vicent Sanchis per parlar de qüestions derivades del judici del procés va ser ERC. TV3 n’hi va cedir el 27,7%. Molt a prop seu va quedar JxCat, amb un 24,9%. El tercer lloc d’aquesta classificació el va obtenir Òmnium Cultural (17,2%) i el quart, el govern de la Generalitat, format per ERC i JxCat (11,7%). Altres veus independentistes recollides pels informatius de TV3 per opinar sobre aquestes qüestions van ser la CUP (2,8%) i el PDeCat (1,2%).

Pel que fa a formacions i entitats no independentistes, TV3 va cedir un 7% del temps dedicat a aquestes informacions al govern de l’Estat, un 2,3 als comuns, un 1,9% al PSC, un 1,6% a Ciutadans i un 0,8% al Partit Popular. En total, les veus no independentistes van ocupar un 13,6% d’aquest temps. Els òrgans de govern de l’Administració de Justícia van completar el 0,9% restant. És a dir, que per cada veu no independentista que va tenir presència a TV3 per parlar de l’indult als presos i altres informacions vinculades a aquell judici n’hi va haver set d’independentistes o processistes.

Els percentatges de presència de veus independentistes i no independentistes en aquest afer van ser similars a Catalunya Ràdio. A la ràdio que dirigeix Saül Gordillo, els primers van ocupar el 84,3% del temps dedicat a aquesta qüestió mentre que els segons es van haver d’acontentar amb un 12,6% mentre que els portaveus dels organs judicials van disposar d’un 3,1%. La proporció entre independentistes i no independentistes va ser calcada a la de TV3: 7 a 1.

(Visited 169 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari