ERC respon a Borràs: “Això no va de solucions improvisades ni màgiques”

El PSC es desmarca de la manifestació del dissabte a favor de la immersió lingüística perquè té un congrés previst

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha respost a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que la sentència del 25% de les classes en castellà no s’afronta amb “solucions improvisades ni màgiques”. Ho ha fet en la roda de premsa d’aquest dilluns, després que Borràs hagi demanat al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que assumeixi el control de l’escola de Canet de Mar que ha estat obligada per la justícia a impartir un 25% de les classes de P5 en castellà, després de la denúncia d’una família.

“Cal seguir forjant consensos per garantir l’autonomia dels centres i perquè el Govern faci costat a les escoles”, ha comentat Vilalta, que també ha remarcat que no és el moment de “carregar-se l’autonomia dels centres” escolars i ha instat a defensar les lleis que blinden la immersió lingüística. En aquest sentit, la portaveu republicana ha assegurat que el Govern de la Generalitat i el seu partit seguiran defensant el model d’immersió lingüística a Catalunya: “Aquí, ningú canviarà la manera d’ensenyar”, ha remarcat.

Mentre ERC ha confirmat la seva assistència a la manifestació d’aquest dissabte a favor de l’educació en català, el PSC ha anunciat que no participarà en la convocatòria de la plataforma Som Escola perquè tenen previst reunir-se en un congrés extraordinari fixat des de fa mesos. Segons ha argumentat la presidenta del PSC, Núria Marín, el mateix dissabte se celebra un congrés per rellevar Miquel Iceta com a primer secretari del partit, a qui substituirà Salvador Illa. Respecte a l’assumpte del 25% en castellà, Marín ha demanat “deixar treballar els mestres” i “no polititzar ni la llengua ni l’escola catalana”.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari