Borràs proposa que Cambray assumeixi la direcció de l’escola de Canet

“És impossible que no puguem fer res”, retreu la presidenta del Parlament al conseller d’Educació

Laura Borràs
Laura Borràs

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha proposat al govern de la Generalitat que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, assumeixi la direcció de l’escola de Canet de Mar que ha estat obligada per la justícia a impartir un 25% de les classes de P5 en castellà, amb l’objectiu que s’hi oposi per “defensar el nostre model de país”.

En declaracions al programa Cafè d’Idees (La 2 i Ràdio 4), Borràs ha criticat que “a la primera sentència” que “s’ha trobat”, el conseller ha respost “no podem fer res”, i ha rebutjat que, com va dir Cambray, no es pugui evitar des de la conselleria l’aplicació d’aquesta ordre de la justícia. El conseller havia dit que Educació no podia fer-hi res perquè la justícia s’havia adreçat directament a la direcció de l’escola.

“És impossible que no puguem fer res, s’ha de poder fer coses”, ha defensat Borràs abans de proposar que Cambray assumeixi les competències de la direcció del centre per “descarregar la pressió” dels docents. Borràs ha indicat que la Generalitat “ha de tenir” la capacitat per oposar-se a l’ordre dels jutjats, perquè “tenim competències plenes” en ensenyament.

D’altra banda, la presidenta de la cambra catalana ha manifestat que en llocs com el Parlament regional de Flandes i al Parlament britànic pensen que “l’independentisme com a problema”, amb els indults, la taula de diàleg i el suport d’ERC al govern espanyol, “ja s’ha resolt”. Sobre el diàleg entre el govern d’Espanya i la Generalitat, en concret, ha indicat que “no ha donat cap fruit”, i que en realitat “no hi ha una voluntat de treballar” ni “una agenda”.

(Visited 222 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari