Corinna entén que la immunitat no protegeix l’emèrit del “dany” causat

L'examant de Joan Carles I l'ha demandat al Regne Unit per presumptes delictes d'assetjament i difamació

Corinna Larsen
Corinna Larsen

L’empresària alemanya Corinna Larsen sosté davant la Justícia britànica que els fets pels quals es va querellar contra Joan Carles I per presumptes delictes d’assetjament i difamació no poden estar protegits per la immunitat estatal que l’emèrit al·lega continuar tenint “malgrat la seva abdicació” el 2014.

Entre aquest dilluns i dimarts, la Cort número 13 de la Queen’s Bench Division del Tribunal Superior de Justícia londinenca ha deliberat per decidir si admet o no la demanda de Larsen.

“No hi ha immunitat estatal per a les reclamacions per danys personals (en aquest cas, ansietat i danys psicològics) causats per una acció o omissió al Regne Unit en virtut de l’excepció de l’article 5 de la Llei d’Immunitat de l’Estat (State Inmunity Act , SIA)”, argumenta la defensa de l’empresària alemanya, exercida pel lletrat Robin Rathmell del despatx Kobre & Kim.

Corinna sosté que l’emèrit, a través de l’exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán, la va amenaçar i assetjar des del 2012, quan van posar fi a la seva relació. Segons l’empresària, la fustigació que assegura van rebre tant ella com el seu entorn més proper tenia la finalitat que es mantingués callada respecte a la informació personal i econòmica que coneixia de l’emèrit.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari