La Generalitat retira la Creu de Sant Jordi a un mossèn acusat d’abusos

Josep Lluís Fernández Padró, que va participar en la creació del cos de Bombers, va ser guardonat el 2007

El vicepresident, Jordi Puigneró, el president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a la reunió del Consell Executiu
El vicepresident, Jordi Puigneró, el president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a la reunió del Consell Executiu

El Govern de la Generalitat ha retirat la Creu de Sant Jordi al capellà Josep Lluís Fernández Padró, que va ser condecorat l’any 2007 i ara està jubilat. Així ho ha detallat la portaveu de l’Executiu català, Patrícia Plaja, aquest dimarts a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

Després de diverses denúncies, al maig, l’Arxidiòcesi de Barcelona va enviar el cas al Vaticà perquè considera que hi havia “indicis fundats de la comissió del delicte” per part del capellà i el Govern ha decidit retirar-li la Creu de Sant Jordi una setmana després d’anunciar la concessió de les distincions d’aquest any.

Els casos denunciats, abús a menors, haurien tingut lloc fa més de 40 anys i van ser denunciats davant dels Mossos d’Esquadra i l’església fa tot just uns anys.

Fernández Padró, que ha estat missioner al Camerun, va participar en la creació del Cos Provincial de Bombers Voluntaris de Barcelona el 1960 i els de la Generalitat als anys 80.

(Visited 162 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari