Illa: “L’acord d’Aragonès amb els comuns no va enlloc”

El dirigent social afirma que l'executiu català és "un govern trencat i molt dividit"

El president del grup socialista al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha afirmat que “l’esquema que Aragonès va plantejar per a aquesta legislatura ha naufragat” després que la CUP hagi presentat esmena a la totalitat als pressupostos i JxCat hagi mostrat el seu enuig pel pacte del president Pere Aragonès amb els comuns. Per a Salvador Illa aquesta situació “és la constatació d’una majoria d’investidura trencada, un govern trencat i molt dividit”, afegint que “no hi ha una cohesió, la mínima exigible a un Govern per a abordar molts problemes que té Catalunya”. Illa afirma que “això no va enlloc i és la repetició del que ja vam viure amb el Govern de Torra”.

El dirigent socialista, en declaracions al programa Hoy por Hoy de la Cadena SER, s’ha mostrat convençut que “l’acord d’Aragonès amb els comuns no va enlloc, el temps ens ha donat la raó”, i ha declarat que “treballem en una alternativa a Catalunya, amb responsabilitat i prudència”. Per a Illa “ara entrem en una nova fase”, en considerar que “s’han posat sobre la taula les divergències: primer en la modificació de l’aeroport, després en la taula de diàleg i ara els pressupostos”.

Salvador Illa considera que la situació que s’ha donat entre els membres del govern, ERC i JxCat, i el seu soci preferent, la CUP, “no condueix enlloc”, i ha explicat que “he ofert la meva col·laboració, però ni això s’ha acceptat, hi ha un capficament d’Aragonès” i que “veurem el desenllaç en les pròximes setmanes o mesos”. Illa considera que “és una contradicció que ERC a Catalunya no compti amb nosaltres i en la resta d’Espanya sí”, afegint que “és curiós que qui diu abanderar el diàleg el negui al primer grup de la cambra, això no és manera de conduir les coses amb el que estem vivint”.

Illa afirma que “el que ha de fer Aragonès és reorientar el seu camí després d’uns socis que li han fallat”, afegint que “ell veurà, però el que és clar és que el camí que ha triat no ha funcionat”. El dirigent socialista diu que “l’important per a nosaltres ara és oferir una alternativa amb diàleg”. Illa afirma estar disposat “a estabilitzar la situació a Catalunya i oferir una alternativa a aquest camí que porta enlloc”, reblant que “han estat deu anys molt dolents”.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari