El Tribunal de Comptes no prosseguirà amb l’embargament dels alts càrrecs catalans fins que triï nous consellers

El procediment, pendent d'analitzar les garanties aportades pels encausats per afrontar 5,4 ME de fiança, resta paralitzat

Puigdemont i Mas
Puigdemont i Mas

El Tribunal de Comptes mantindrà paralitzat el procediment d’embargament contra els ex-alts càrrecs catalans encausats pel seu paper en l’acció exterior vinculada amb el procés fins que aquest òrgan hagi designat nous consellers entre les seves seccions de fiscalització i enjudiciament, revela La Vanguardia.

El procediment es troba en espera que la delegada instructora resolgui si són suficients les garanties aportades per la trentena d’encausats, que afronten el pagament d’una fiança de 5,4 milions d’euros.

Una de les claus del procediment, afegeix la mateixa informació, és la resolució d’un recurs que demana a la delegada instructora que reconsideri el seu rebuig a acceptar l’aval facilitat per la Generalitat, a través de l’Institut Català de Finances (ICF), per evitar que els encausats haguessin d’afrontar personalment el dipòsit de les fiances. Aquest recurs l’ha de resoldre la sala d’enjudiciament, on no continuarà l’exministra del PP Margarita Mariscal de Gante, fins ara presidenta i encarregada d’aquest afer.

En la fase d’enjudiciament, es fixarà definitivament l’import que es considera indegudament utilitzat en l’acció exterior de la Generalitat, perquè sigui retornat. La primera estimació correspon als 5,4 milions demanats als encausats.

Per la seva part, les acusacions, exercides per la Fiscalia i entitats com Societat Civil Catalana, presentaran les seves demandes, inclòs l’import que calculen que cal reclamar, tant per l’1-O com per l’acció exterior relacionada amb el procés.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari