Un brot de covid confina tota la primària d’una escola de Sant Cugat

En el col·legi Pureza de Maria s'han detectat, almenys, 42 positius i hi ha 347 persones aïllades

Escola Pureza de Maria de Sant Cugat

L’escola Pureza de Maria de Sant Cugat del Vallès ha hagut de confinar tots els alumnes dels 18 grups de Primària i un grup de P4 a causa d’un brot de covid. Tal com ha avançat Cugat.cat i ha confirmat el Departament d’Educació de la Generalitat, aquest dimarts eren 347 les persones confinades, entre alumnes i personal docent i administratiu, i s’havien detectat 42 positius.

L’evolució del brot ha estat molt ràpida; de fet, el diumenge només hi havia sis grups confinats al col·legi i, en dos dies, la xifra s’ha multiplicat per tres. Tal com ha explicat l’escola, els alumnes aïllats mantenen les classes de forma telemàtica i el centre segueix fent proves, de manera que el nombre de positius podria augmentar.

El protocol que segueix el col·legi i que especifica a la seva web és el següent: si el contacte estret no està vacunat ni ha passat la covid-19 en els últims sis mesos, haurà de fer-se una PCR i, independentment del resultat, fer quarantena durant 10 dies.

En cas que el contacte estret hagi rebut la pauta completa o passat la malaltia en els darrers sis mesos, hi ha dues possibilitats: si és un alumne d’Infantil, Primària o Educació Especial, s’haurà de realitzar un test d’antígens ràpid (TAR) en un Centre d’Atenció Primària i no haurà de fer quarantena; mentre que els alumnes d’ESO, Batxillerat i d’altres estudis, que tampoc han de fer quarantena, s’hauran de fer la TAR a la farmàcia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides