El jutge reactiva la instrucció del cas de les antenes que esquitxa Albiol

El magistrat ha citat tres excàrrecs municipals per la presumpta instal·lació irregular de les antenes de telefonia

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol

El titular del jutjat d’instrucció número 4 de Badalona ha reactivat la instrucció del cas que esquitxa l’encara alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i altres membres locals del PSC i d’ERC per la instal·lació presumptament irregular d’antenes de telefonia mòbil en terrenys municipals. El cas estava pendent de judici, però el magistrat ha decidit reprendre la investigació i ha citat a declarar a tres excàrrecs municipals que la Fiscalia considera testimonis clau.

Són l’exsecretari de l’Ajuntament, el llavors responsable del servei de patrimoni, i l’exresponsable del servei de disciplina urbanística; els quals, segons el ministeri públic, “apareixen mencionats en nombroses ocasions en les declaracions judicials d’alguns investigats”.

La causa esquitxa diversos excàrrecs municipals que estan processats per malversació i prevaricació urbanística entre els quals, a més d’Albiol, es troben l’actual portaveu municipal del PSC i exgerent de l’empresa municipal de gestió urbanística Engestur, Christian Carneado; el vicesecretari general de comunicació d’ERC i exprimer tinent d’alcalde de la legislatura de Dolors Sabater, Oriol Lladó; i cinc càrrecs més locals.

Segons el jutge, existeixen indicis suficients que mostren que els processats tenien “ple coneixement” de “l’antijurídica situació de les antenes” de Vodafone i Telefònica, les quals es van instal·lar el 2012 -durant la primera legislatura d’Albiol- en un terreny municipal, prop de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

La interlocutòria assenyala que les antenes van instal·lar-se sense llicència i que van estar en funcionament ininterrompudament fins al 2018, quan les mateixes empreses titulars les van retirar de manera voluntària. El consistori, però, va deixar de rebre gairebé 17.500 euros en impostos: “Queda acreditat que l’Ajuntament de Badalona no ha percebut cap ingrés econòmic pels fets anteriors, de manera que ambdues empreses han ocupat en el període indicat el domini públic amb ànim de lucre i sense satisfer cap cànon”, afirma la interlocutòria.

L’acta també remarca que els processats no van dur a terme cap “actuació correctora” al respecte i, en aquest sentit, la Fiscalia considera que no es van legalitzar les antenes perquè, presumptament, el consistori obtenia a canvi recursos econòmics de les empreses de telefonia per reformar la comissaria.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari