Albiol, a punt d’anar a judici per prevaricació i malversació

El jutjat dona deu dies per formular l'escrit d'acusació i sol·licitar l'arxivament de la causa o l'obertura de judici

Xavier García Albiol
Xavier García Albiol

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i set exregidors de l’Ajuntament del municipi estan a punt d’anar a judici acusats de prevaricació urbanística i malversació de fons públics. La causa afecta principalment regidors de la legislatura d’Albiol del 2011 al 2015, però també hi està implicat el responsable d’Urbanisme de l’època de Dolors Sabater com a alcaldessa (2015-2018).

Ara que el jutjat d’instrucció número 4 de Badalona ja ha acabat la fase d’investigació, ha donat deu dies a les parts per formular l’escrit d’acusació i sol·licitar o bé l’obertura del judici oral o l’arxiu de la causa. Els fets en qüestió fan referència a la instal·lació, entre el 2012 i el 2018, de dues antenes de telefonia mòbil sense llicència en terrenys de titularitat municipal, concretament a la caserna de la Guàrdia Urbana.

Segons la interlocutòria, Vodafone i Telefònica van instal·lar estacions mòbils amb l’autorització verbal -és a dir, informal- del consistori, les quals van funcionar fins al 2018, moment en què “van ser retirades de forma voluntària per les empreses titulars de les mateixes sense que hi hagués cap requeriment per part de l’Ajuntament de Badalona”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.