Els tertulians del ‘Més 324, que cobren 6.000 euros per temporada, els més ben pagats de TV3

La CCMA ha renovat el contracte de Xavier Graset com a director i presentador del programa per 107.000 euros

Esther Vivas, Mar Aguilera i David Minoves, al programa 'Més 324' de Xavier Graset, el passat 29 d'octubre

A les persones que participen a les tertúlies de TV3 els surt més a compte participar a les del programa nocturn Més 324 que fer-ho a Els matins o al Tot es mou vespertí. Els tertulians del programa que dirigeix i presenta Xavier Graset cobren 6.000 euros per temporada mentre que els d’Els matins, de Lídia Heredia, i del Tot es mou, d’Helena García Melero, s’han de conformar amb quantitats inferiors.

Els tertulians més ben pagats al matinal de TV3 són l’ex-diputat de la CUP Antonio Baños i la directora de l’ARA, Esther Vera, i la subdirectora d’eldiario.es, Neus Tomàs, que cobren 5.625 euros per temporada. Hi ha diverses gradacions de tertulià al programa de Lídia Heredia. Així, mentre Montserrat Nebrera cobra 5.000 euros, Josep Lluís Carod Rovira, Gemma Ubasart, Sílvia Barroso, Ferran Espada o Arturo Puente en cobren 3.750, Andreu Barnils, Isabel García Pagán o Carme Juan, 3.125, Alex Salmon, Sara Muñoz, Fidel Masreal, Lluís Orriols, Fidel Masreal o Oriol March, 2.500, Daniel García Basteiro i Joan Baptista Culla, 1.875, i Dolors Boatella , 1.500.

Al Tot es mou, als tertulians se’ls ha contractat aquesta temporada, de moment, només entre setembre i desembre. Les quantitats que rebran són proporcionalment més baixes que les que ingressarien si participessin a la tertúlia del Més 324. Hi ha tres tarifes pels tertulians i tertulianes del programa de García Melero. La millor, de 2.125 euros, se l’enduen participants com Toni Aira, Gemma Aguilera, Mireia Boya, Iu Forn, Marta Lasalas, Marina Llansana o Núria Ribó. La intermèdia, de 1.750 euros, la cobra Sara González, i la més reduïda, de 1.125 euros, la cobren Núria Orriols, Laura Pinyol, Joan Julibert, Laura Fa, Montserrat Tura, Ruth Jiménez o Josep María Martí.

Els 6.000 euros anuals del Més 324 estan reservats per tertulians com José Antich, Isabel Orriols, Montserrat Tura, Anna Simó, Roger Tugas, Maria Vila, Esther Vivas, Eduard Voltas, Dolores García, Antoni Gelonch, David Minoves, Jordi Cabré, Joan Maria Clavaguera, Laura Aznar, Afra Blanco, Ernest Benach, Jordi Amat o Marc Molins.

El que està molt ben pagat és Xavier Graset. Va començar a dirigir i presentar el programa Més 324 la temporada 2015-2016, amb uns honoraris de 80.500 euros. La temporada següent el seu salari va baixar fins els 77.495 euros, el mateix que va cobrar la del 2017-2018. La següent el seu sou es va enfilar fins els 99.998 euros i a partir de la 2019-2020 s’ha instal·lat en els 107.000 euros. El 28 de juliol passat li van renovar pel curs 2021-2022 per aquesta quantitat. Entre presentador i tertulians, el Més 324, surt per un pessic considerable dels diners públics que desemborsa TV3. Hi ha persones que quasi podrien entrar en la categoria de tertulians ja que apareixen més al programa que la majoria d’ells. És el cas de l’ex-conseller de Salut, Toni Comín, que ja ha estat entrevistat set vegades per Xavier Graset en el que portem de 2021. Comín no cobra per les seves intervencions, però.

(Visited 2.999 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari