La Mesa del Parlament debat el blindatge de Borràs

El PSC critica la prioritat de "protegir-la" perquè no renunciï al seu escó si el TSJC obre un judici oral pel presumpte cas de corrupció

La presidenta del Parlament, Laura Borràs

La Mesa del Parlament debatrà aquest dimarts un informe que planteja la reforma urgent del reglament de la cambra catalana per tal de blindar la presidenta de la Mesa, Laura Borràs (JxCat), i evitar així que pugui ser inhabilitada pel presumpte delicte de corrupció pel qual se l’investiga. Com va avançar El Periódico, la majoria independentista ha introduït d’imprevist l’informe en l’ordre del dia de la reunió de la Mesa d’aquest dimarts, i planteja eliminar del reglament l’al·lusió a la corrupció com a causa per suspendre un diputat.

Es tracta del punt 22.5, segons el qual quan un diputat està acusat de delictes relacionats amb la corrupció, “una vegada sigui ferma l’acte d’obertura del judici oral i en tingui coneixement, (la Mesa) ha d’acordar la suspensió dels drets i deures parlamentaris de manera immediata”. L’eliminació d’aquesta norma, doncs, evitaria que Borràs hagués de deixar el seu escó quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obri un judici oral pel presumpte fraccionament de contractes quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Hauria de fer-ho, això sí, si existís una sentència ferma.

El diputat del grup socialista al Congrés José Zaragoza ha criticat la decisió de la Mesa de debatre l’informe i ha lamentat que la seva prioritat “sigui reformar el reglament per protegir la seva presidenta” en comptes dels ciutadans. En una entrevista al programa Cafè d’Idees de La 2, Zaragoza ha afirmat que la reforma del reglament plantejada “és un error polític, una reculada que demostra on és l’independentisme, només preocupat pels seus problemes personals i no pels problemes de país”.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari