Arnaldo Otegi (Bildu) demana perdó per la violència a les víctimes d’ETA: “Mai no s’hauria d’haver produït”

El president Aragonès celebra les declaracions del líder abertzale: "Un pas més en el procés de pau"

El secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez, i el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi

El coordinador general de Bildu, Arnaldo Otegi, ha demanat perdó a les víctimes per la violència de la banda terrorista ETA i ha afirmat que “mai s’hauria d’haver produït”. Al costat del secretari general de Sortu, han reafirmat el compromís amb el diàleg i les vies pacífiques.

Això quan es compleixen deu anys de la fi de l’activitat armada del grup terrorista. L’esquerra abertzale ha mostrat penediment en una declaració històrica i ha volgut recordar “absolutament totes les víctimes”.

Otegi ha afegit que el passat no es pot canviar, però que es pot treballar des del respecte per alleugerir el patiment de les víctimes. En aquest sentit, ha assegurat que sempre es podrà comptar amb ells per avançar en aquest camí.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, celebra les declaracions d’Otegi. Així ho ha expressat en una piulada al seu compte de Twitter en què considera que l’anunci d’Esquerra Abertzale suposa “un pas més” en el procés de pau.

Aragonès acompanya la piulada amb un vídeo en què reconeix la “importància històrica” d’aquesta declaració i expressa el seu compromís “d’acompanyar aquest procés de pau” tot recalcant que “la pau i la paraula són el camí” i que “cal acompanyar els passos que vindran en el futur”.

El PSOE ho celebra, el PP no
Finalment, el PSOE ha celebrat també el gest d’Otegi, reconeixent que és un avenç que reclamaven fa temps. Podemos ha lloat el pas endavant que significa disculpar-se pel dolor causat per ETA. D’altra banda, però, el PP ha titllat de “pura hipocresia” les disculpes d’Otegi i el convida a condemnar ETA.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari