Dolors Sabater, al capdavant de la comissió sobre el model policial català

Segons la cupaire, servirà per "detectar, sancionar i corregir les actuacions contràries als drets humans"

La diputada de la CUP Dolors Sabater

La diputada cupaire Dolors Sabater presidirà la comissió del Parlament sobre la remodelació del model policial català, la qual ha definit com “l’auditoria més gran que la Conselleria d’Interior mai no va arribar a fer”. La comissió es posarà en marxa de manera “imminent” i, en aquest sentit, Sabater ha insistit que cal “un gir de 180 graus” en matèria de seguretat i d’ordre públic.

“El debat que s’ha obviat massa temps ha de prendre una rellevància important aquesta legislatura”, ha afirmat la cupaire. Sabater ha fet referència a les actuacions dels antiavalots en manifestacions i protestes, i ha remarcat que “aquestes pràctiques necessiten una revisió profunda i prendre decisions si volem avançar cap a un model policial realment democràtic”.

En paraules de la diputada de la CUP, “la comissió serà contra la impunitat, en defensa dels drets i per una seguretat al costat dels febles”, i servirà per “detectar, sancionar i corregir les actuacions contràries als estàndards internacionals de drets humans“. “Els cossos policials han de posar al centre de la seva activitat la defensa dels drets fonamentals de la població”, ha manifestat Sabater.

Segons ha explicat, la comissió es dividirà en quatre blocs: les bases de dades d’informació sobre activistes i els sistemes de vigilància; la revisió del model d’ordre públic; la transparència en la informació interna del Departament d’Interior; i els mecanismes de control i d’investigació als cossos policials.

(Visited 151 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari