ERC paga les fiances de Puigdemont i els seus consellers després del rebuig del Tribunal de Comptes a l’aval de l’ICF

La Generalitat ja prepara el recurs davant l'òrgan fiscalitzador, però les actuacions acordades per aquest no es detenen

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, al Parlament de Catalunya
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, al Parlament de Catalunya

Esquerra Republicana ha avançat al Tribunal de Comptes part de la fiança de 5,4 milions d’euros que l’òrgan fiscalitzador reclama a Carles Puigdemont i a la resta de consellers entre 2016 i 2017. Es tracta concretament de les despeses imputables a totes les persones que van tenir responsabilitats de Govern entre aquests anys en relació amb l’acció exterior de la Generalitat, informa El Periódico. Els republicans han avançat part de l’import després que es rebutgés l’aval que l’executiu català va presentar a través de l’Institut Català de Finances (ICF).

Mentrestant, el Govern continua estudiant els arguments jurídics amb els quals es presentarà el recurs davant el Tribunal de Comptes. Segons el citat mitjà, la seva pròpia llei de funcionament preveu la possibilitat que es presenti recurs contra les seves decisions davant la Sala de Justícia de l’organisme durant els cinc dies posteriors a la notificació de la resolució “sense que això impliqui la suspensió de les actuacions”. Així, mentre es resol el recurs, l’embargament de béns continuaria. Cal recordar que la decisió del Govern va comptar amb el suport del Consell de Garanties Estatutàries i que l’Advocacia de l’Estat no va oposar objeccions.

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha qualificat aquest matí d'”inhumà i antidemocràtic” el rebuig del Tribunal de Comptes a l’aval de la Generalitat. De fet, el seu partit ha anunciat que les defenses dels afectats recorreran a “totes les instàncies possibles” i activaran “tots els instruments legals a l’abast” per a denunciar el que qualifiquen d'”injustícia”.

També ha mogut fitxa el síndic de Greuges, Rafael Ribó, que ha elevat al Consell d’Europa i a la Comissària Europea de Drets Humans la decisió del Tribunal de Comptes “en defensa de l’Estat de dret”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides