Puigneró insisteix en l’ampliació de l’aeroport del Prat

La Conselleria de Territori proposa una extensió a est i oest amb major respecte mediambiental

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, no es dóna per vençut i presentarà pròximament un nou projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat que no afectaria la llacuna de la Ricarda. La idea de la Conselleria de Polítiques Digitals i Territori passa per estendre la infraestructura a est i a oest, de manera que es protegiria l’estany però perjudicaria la zona del Remolar, també inclosa en la Xarxa Natura 2000.

Segons publica La Vanguardia, la vicepresidència de JxCat continua treballant per a aconseguir la multimilionària inversió de l’Estat en la infraestructura aeroportuària. Les divergències entre partits en el si del Govern i la pressió ecologista van fer malbé el projecte inicial. No obstant això, Puigneró aposta per convertir al Prat en un hub intercontinental que permeti augmentar el nombre de viatgers, especialment aquells amb un alt valor afegit. La seva idea passa per respectar l’entorn natural i les garanties ambientals que marca la Unió Europea. Els agents socials veurien amb bons ulls la proposta.

Ara el Govern, una vegada adopti una postura única, haurà de tractar de reobrir la negociació política amb el Govern central per a després entrar a debatre qüestions tècniques. El projecte inicial d’AENA ja va descartar estendre la tercera pista cap a l’oest en posar en valor la zona del Remolar i en entendre que suposaria majors molèsties per als veïns. La fauna i la flora del Prat encara no poden respirar tranquil·les. Nou punt de partida.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.