TV3 encarrega un documental sobre Pilarín Bayés que costarà 70.000 euros

El realitzarà Astronaut Films, una productora de Vic, amb diners que el Departament de Cultura ha donat a la CCMA

La ninotaire Pilarín Bayès, al programa 'FAQS', de TV3, del passat dissabte 2 d'octubre

TV3 dedicarà 70.000 euros dels diners que el Departament de Cultura li ha donat perquè fomenti la producció de continguts audiovisuals a la realització d’un documental dedicat a la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés. El passat 11 de juny, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va triar el projecte “Pilarín. El documental” com un dels vint productes audiovisuals que es repartirien aquests diners. Cultura va donar sis milions d’euros a TV3, 1,5 dels quals es dedicaran a la producció de pel·lícules i 4,5 a la resta de produccions audiovisuals. En total es van presentar 284 projectes i, a més dels vint productes audiovisuals, es subvencionaran cinc pel·lícules.

La CCMA acaba de fer pública la quantitat de diners que ha atorgat per la producció de “Pilarín. El documental”. Li ha encarregat al grup publicitari Cream Cluster Content SL i el realitzarà la productora Astronaut Films, amb seu a Vic i dirigida per Dani Feixas. El programa Sense Ficció de TV3 va emetre, el passat mes de juliol, el documental “Liverpool català”, expressió amb què es va conèixer l’onada musical que va viure la comarca d’Osona els anys vuitanta. Aquest documental va costar, si fa no fa, la mateixa quantitat que el de Pilarín Bayés: 72.000 euros.

Pilarín Bayés, nom artístic de Pilar Bayés i de Luna, va néixer a Vic fa 80 anys i ha dedicat la major part de la seva obra al públic infantil. El 1991, Jordi Pujol li va imposar la Creu de Sant Jordi. A les eleccions al Parlament de 2017 es va presentar a la candidatura de JxCat encapçalada per Carles Puigdemont. Va ocupar el lloc 84 per darrere de Salvador Cardús Jaume Cabré i per davant de Joan Rigol. El Departament de Cultura va aprovar el passat 5 de maig l’adquisició de 49 dibuixos originals en tinta xina de Pilarín Bayès, realitzats el 1965 pel llibre “El Zoo d’en Pitus”, i els va valorar en 30.000 euros.

Dissabte passat, 2 d’octubre, la ninotaire de Vic va ser convidada al programa FAQS de TV3 per celebrar que acaba de publicar el seu llibre número mil. S’hi va presentar amb dos llaços grocs: un a prop del cor i l’altre sobre l’espatlla dreta.

(Visited 423 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari