Aragonès demana que els pressupostos s’aprovin “amb la majoria de la investidura”

El president català demana la complicitat de JxCat per seguir negociant en la taula de diàleg

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el torn de rèplica al debat de política general ha demanat que siguin els grups que van votar a favor de la seva investidura -ERC, JxCat i la CUP- els mateixos que donin suport als pròxims pressupostos del govern català. Pere Aragonès ha afirmat que “volem que els pressupostos siguin aprovats amb la majoria de la investidura perquè desplegaran els acords”. Aragonès ha fet aquesta petició després que la CUP qüestionés el seu suport als comptes de l’executiu català al fet que Aragonès compleixi amb l’acord d’investidura.

Pere Aragonès s’ha desmarcat, però, de la petició que ha fet la CUP en la qual li demanaven que posés data a un referèndum independentista, una data que no hauria d’anar més enllà del 2025. En aquest context, Aragonès ha afirmat que “la resolució del conflicte l’haurem de fer entre tots. Això comporta solidaritat i mirades a llarg termini. La porta a la negociació està oberta”. En aquest sentit, ha enviat un missatge als seus socis de govern, demanant a Junts que “quan anem a una negociació anem a confrontar ropostes i hauríem d’anar acompanyats de complicitat”.

Aragonès s’ha mostrat decebut per les intervencions els partits de l’oposició afirmant que “davant les intervencions dels grups de l’oposició, he de dir que he fracassat en el meu intent de treure’ls de la inèrcia. En concret, al president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, Aragonès ha dit que “el seu discurs em decep”, afegint que “pensava que hi hauria alguna proposta alternativa als reptes del país i això em reafirma que les propostes d’aquest govern no solament són les millors sinó les més fermes”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides