El Síndic demana l’indult anticipat per a Puigdemont i companyia

Un informe de Ribó apressa la reforma del Codi Penal pels delictes de rebel·lió i sedició

Rafael Ribó

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat l’indult anticipat per tots els acusats de l’1-O investigats per sedició o rebel·lió, de manera que així es resoldria la situació de l’expresident Carles Puigdemont i la resta de polítics repatriats.

Segons ha detallat a l’informe ‘La concessió de l’indult parcial a les persones condemnades per la sentència 459/2019 del TS’, que ha lliurat avui a la presidenta del Parlament Laura Borràs, la mesura de gràcia per avançat es recull a la Llei de 1870, que Ribó sosté que es troba en “plena vigència” arran de la “convulsió social” que han comportat els fets d’octubre de 2017. Així mateix, Ribó ha exigit al Congrés tramitar la llei d’amnistia per tal de fer “tabula rasa”, així com la reforma dels delictes de rebel·lió i sedició del Codi Penal.

Ribó fa en el seu informe set recomanacions dirigides a les diverses institucions, tant estatals com autonòmiques, i entre elles figura la que el govern espanyol “desbloquegi” la reforma del Codi Penal per modificar els delictes de sedició i rebel·lió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides