L’independentisme es manifesta en suport de Puigdemont

L'AMI, l'ANC, Òmnium Cultural i el Consell per la República convoquen protestes el cap de setmana

Manifestació prop del consulat italià a Barcelona

Les entitats i els partits independentistes han convocat protestes durant el cap de setmana per exigir l’alliberament de l’expresident Carles Puigdemont, detingut aquest dijous a l’aeroport de Sardenya per agents de paisà de la policia italiana, amb motiu de l’euroordre emesa pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. La primera manifestació s’ha produït aquest matí prop del consolat d’Itàlia a Barcelona i ha aplegat centenars de persones.

La concentració, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i a la qual s’han afegit els Comitès de Defensa de la República (CDR), ha tallat la Diagonal de Barcelona perquè els Mossos d’Esquadra han blindat el consolat italià, i ha transcorregut pacíficament.  A més, la manifestació ha aglutinat diversos membres de JxCat com la presidenta del Parlament, Laura Borràs; l’exconseller Jordi Turull; el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró; el secretari general del partit, Jordi Sànchez, i els consellers Jaume Giró (Economia), Josep Maria Argimon (Salut), Gemma Geis (Recerca i Universitats) i Lourdes Ciuró (Justícia).

ERC també hi ha estat present, amb la participació de l’exconsellera Alba Vergés i de la diputada republicana Jenn Díaz, i també han assistit el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie. A hores d’ara, diversos manifestants segueixen al carrer Aribau.

Manifestacions el cap de setmana
Tot i que, com ha anunciat la seva defensa, Puigdemont quedarà en llibertat avui mateix, les entitats independentistes han decidit mantenir les protestes previstes pel cap de setmana.

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha convocat concentracions en suport de l’expresident davant dels ajuntaments de tot Catalunya aquest divendres a les vuit del vespre, mentre que l’ANC i el Consell per la República han anunciat una manifestació a Passeig de Gràcia amb Diagonal aquest diumenge a les 12 del migdia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.