La Moncloa, sobre la detenció de Puigdemont: “obeeix a un procediment judicial en curs”

El Govern d'Espanya considera que l'expresident ha de sotmetre's a l'acció de la justícia

Pedro Sánchez i Carles Puigdemont (Imatge d'arxiu)
Pedro Sánchez i Carles Puigdemont (Imatge d'arxiu)

La detenció de l’expresident Carles Puigdemont a Sardenya, segons ha assenyalat el Govern d’Espanya, “obeeix a un procediment judicial en curs que s’aplica a qualsevol ciutadà de la Unió Europea”.  “En conseqüència -conclou- el Sr. Puigdemont ha de sotmetre’s a l’acció de la justícia, exactament igual que qualsevol altre ciutadà”.

La Moncloa també ha manifestat el seu “respecte a les decisions de les autoritats i tribunals italians” que afecten l’expresident català, “de la mateixa manera que sempre ho ha fet amb els tribunals espanyols i europeus”.

Les autoritats italianes han detingut Puigdemont aquest dijous quan l’expresident ha arribat a l’aeroport de l’Alguer amb motiu de l’euroordre emesa pel Tribunal Suprem. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha assegurat que aquesta euroordre “es troba suspesa” pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, però el Suprem afirma que mai s’ha desactivat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides