El Govern central ajorna la llei audiovisual per negociar amb ERC

La norma havia d'aprovar-se aquest dimarts al Consell de Ministres, però finalment s'ha posposat

La vicepresidenta d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño

El Govern central ha ajornat l’aprovació de la llei audiovisual després de les crítiques que ha rebut per part d’ERC i la resta de l’independentisme per no garantir un percentatge mínim d’obres en català. Per l’Executiu encapçalat per Pere Aragonès és imprescindible que la llei estableixi la protecció de les llengües cooficials i, de fet, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va advertir el president d’Espanya, Pedro Sánchez, de les conseqüències que l’exclusió de les demandes de la Generalitat podrien tenir de cara a l’aprovació dels pressupostos estatals.

Així doncs, les negociacions entre el Govern central i ERC s’han reprès i, segons fonts de la Moncloa, tot i que la llei s’havia d’aprovar al Consell de Ministres d’aquest dimarts, finalment no ha sigut així. D’altra banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha anunciat aquesta tarda que el grup parlamentari republicà ha reobert les converses sobre l’assumpte, de la mateixa manera que ha fet l’Executiu català amb el central.

Abans que es reprengués la negociació, la portaveu d’ERC al Parlament, Marta Vilalta, va descriure l’esborrany de la llei com un “atac” cap al català, i va proposar un “front comú” d’oposició al projecte, convidant tots els partits que defensen la llengua a unir-se.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari