Alt seguiment de la vaga als supermercats de Glovo

El primer cap de setmana de protestes ha aconseguit l'objectiu d'aturar el servei de Glovo Market

Un supermercat de Glovo a Barcelona

Foto: @cjuarespalma

Els repartidors dels supermercats de Glovo han iniciat una vaga aquest cap de setmana per reclamar la millora de les seves condicions laborals i, segons ha assegurat CCOO en un comunicat, els primers tres dies de protestes han estat un “èxit”. L’empresa ha tingut problemes a l’hora d’oferir el servei de Glovo Market i l’ha hagut de retirar de l’aplicació a causa de les mobilitzacions, que s’han dut a terme als sis punts de distribució que la ‘startup’ té a Barcelona.

“Malgrat intentar-ho de totes les maneres possibles, l’empresa no està aconseguint trencar la Vaga Glovo. Encarem la recta final del primer cap de setmana sense que els súpers estiguin aconseguint treure cap comanda en tot el diumenge i amb el servei suspès en la seva app“, ha celebrat per Twitter la secretària de Noves Realitats del Treball de CCOO de Catalunya, Carmen Juares.

El sindicat ha assegurat que “si no hi ha una reacció positiva de l’empresa”, les protestes “seguiran el pròxim cap de setmana i el següent”. Fins ara, segons CCOO, Glovo no s’ha dirigit al comitè de vaga per iniciar cap negociació, de manera que “si l’empresa continua amb una nul·la voluntat negociadora” els ‘riders’ dels supermercats prepararan la vaga dels dies 3, 4 i 5 de setembre.

Les protestes s’han convocat durant nou dies i finalitzarien el cap de setmana del 10, 11 i 12 de setembre, segons ha previst el sindicat. La principal reivindicació dels repartidors és la contractació directa per part de Glovo, ja que actualment treballen com a assalariats d’ETT, però hi ha múltiples demandes, entre les quals es troben garantir el Salari Mínim Interprofessional, respectar i pagar les vacances, tenir intervals de descans i disposar d’espais on els ‘riders’ puguin esperar les comandes, anar al lavabo, beure aigua i carregar els mòbils o els vehicles elèctrics.

CCOO assegura que “les treballadores i els treballadors de repartiment de Glovo viuen una situació de precarietat i abús laboral extrems mentre l’empresa guanya diners a cabassos” i exigeix a la ‘startup’ que atengui les reivindicacions de la plantilla sense cap represàlia contra els vaguistes.

(Visited 202 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari