Catalunya Ràdio torna a apostar per Fem Produccions i Juliana Canet per atreure audiència juvenil

Renova per 150.000 euros ‘AdolescentsXL’ amb la presentadora que considera “justificadíssima” la violència a les manifestacions “perquè el ‘putu’ pacifisme no serveix per res”

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha contractat l’empresa Fem Produccions perquè realitzi una nova temporada del programa AdolescentsXL a Catalunya Ràdio. El contracte, que es va signar l’1 de juliol i que s’acaba de fer públic al portal de la transparència de la CCMA, té un import de 150.000 euros. Serà la tercera temporada d’AdolescentsXL en antena. La del 2019-2020 va costar 94.000 euros i la del 2020-2021 ja va pujar fins els 150.000. El programa el presenten Roger Carandell, Marta Montaner i Juliana Canet.

Juliana Canet ha provocat uns quants escàndols polítics per les seves afirmacions. Col·labora al programa Tot es mou, de TV3, com a especialista en temes d’adolescents i joves i en una de les seves intervencions, el 23 de febrer passat, va dir que la violència de les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasél que estaven incendiant Barcelona era “justificadíssima”. “No es cremen contenidors perquè sí, no es peten vidres perquè sí, no es cometen actes vandàlics perquè sí. Totes aquestes coses es fan perquè els joves estan morts de ràbia, que és una ràbia que surt de la misèria que s’ha sembrat tot aquest temps (…) Es respon amb violència, però és una violència justificadíssima”, va dir aquell dia al programa que presenta Helena García Melero. “He estat deu anys sortint pacíficament i no ha passat res. Només se’ns ha traït aquí a Catalunya per part dels nostres polítics i se’ns ha ignorat per part de l’Estat espanyol”, va acabar argumentant. L’octubre de 2019 ja havia afirmat, en una entrevista a El Nacional, que “s’ha demostrat que el putu pacifisme no serveix per res”.

Canet també s’ha sumat al ‘puta Espanya’ que tenen sovint a la boca i a twitter alguns col·laboradors de TV3 i Catalunya Ràdio, com Jair Domínguez o Magí García. Va pujar aquesta expressió a Twitter en una piulada en què es queixava que Hisenda li robava diners. El passat dia 15, comentava amb un “puta policia” la seva estada durant dues hores a una comissaria per renovar-se el carnet d’identitat.

Fem Produccions ha rebut un tracte de favor per part de l’administració de la Generalitat els darrers anys. L’any passat va ingressar més de 200.000 euros per encàrrecs de diversos departaments del govern. Des del 2017, aquesta productora ha rebut 470.000 euros per contractes amb la CCMA. La temporada 2020-2021, Juliana Canet va cobrar 3.875 euros per les seves col·laboracions al Tot es mou i 2.760 per les que va fer a El matí de Catalunya Ràdio. Roger Carandell també col·labora al matinal que presenta Laura Rosel i aquesta temporada ha cobrat uns 4.000 euros per fer-ho. Marta Montaner s’ha hagut de contentar amb 900 euros per les seves col·laboracions en aquest programa.

AdolescentsXL s’emet de dilluns a divendres, de 23 a 24 hores, té menys de 50.000 oients diaris i es presenta com un espai “per parlar del dia a dia, de les il·lusions, els somnis i les frustracions d’una generació que no ho té fàcil”.

(Visited 576 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari