Ciuró defensa el toc de queda nocturn: “És eficaç i eficient”

La consellera de Justícia descarta un acord global entre Junts i el PDECat per les municipals del 2023

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, a 'Catalunya Ràdio'
La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, a 'Catalunya Ràdio'

Font: @maticatradio

La consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró, ha defensat mantenir el toc de queda nocturn, tal com proposava el Govern, i ha criticat la negativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de prorrogar-lo en 129 dels 148 municipis que demanava l’Executiu. Ho ha fet en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual ha assegurat que la mesura “s’ha demostrat eficaç i eficient” a l’hora d’evitar contagis de covid-19, i ha argumentat els motius del Govern per endurir els criteris d’aplicació.

En cap cas la prioritat és limitar drets fonamentals, en absolut. La prioritat és garantir la salut pública i aturar la propagació de la pandèmia per recuperar al final l’activitat econòmica, social i cultural”, ha defensat la consellera. El tribunal va considerar que  la proposta de rebaixar el llindar per aplicar el toc de queda dels 250 als 125 casos per cada 100.000 habitants no respon a criteris sanitaris, sinó d’ordre públic, però Ciuró hi està d’acord. “Com a país, portem més de 40 anys controlant botellots a les platges. Sabem com fer-ho i tenim els recursos necessaris”, ha assegurat.

La consellera no ha descartat que la Generalitat pugui recórrer la decisió del TSJC, i ha instat a prendre mesures de contenció durant l’estiu davant la possibilitat que es produeixi una sisena onada, ja que “hi ha un risc que sigui així”.

Respecte a les declaracions de l’exconseller Quim Forn, el qual ha apostat aquest dijous per un pacte entre JxCat i el PDECat de cara a les eleccions municipals del 2023, Ciuró ha rebutjat cap “acord global”. La consellera de Justícia, però, sí que s’ha mostrat favorable a arribar a pactes a cadascun dels municipis, per així preservar la seva autonomia.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari