La CCMA confia que l’eliminació de ‘Bricoheroes’ de TV3 li estalviï la multa anunciada pel CAC

Núria Llorach no aclareix qui pagarà els 90.000 euros de la possible sanció i si Jair Domínguez i Peyu es quedaran amb els diners ingressats per la publicitat prohibida

Saül Gordillo, Vicent Sanchis i la resta de membres de la mesa de la comissió parlamentària de control de la CCMA, amb Núria Llorach, al fons

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) confia que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) no l’imposarà la sanció econòmica que inclou l’expedient obert per l’emissió de publicitat indeguda i prohibida als programes Bricoheroes emesos per TV3 aquest mes de juliol. Ho ha anunciat aquest matí la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, en la sessió de control d’aquest organisme que s’ha celebrat al Parlament. Aquesta sanció pot oscilar entre els 12.001 i els 90.000 euros. Llorach ha explicat que va telefonar al director del CAC, Roger Loppacher, la setmana passada, per anunciar-li que acceptaven el seu error en programar els capítols de Bricoheroes on es cometien les infraccions i que havien optat per no emetre els que tenien previstos per la resta de l’estiu. La CCMA no ha presentat al·legacions en el termini de 10 dies que tenia des de que el CAC li va comunicar que s’havia obert l’expedient.

Llorach no ha contestat, però, la pregunta de la diputada socialista Beatriz Silva sobre qui es faria càrrec de pagar la sanció si aquesta es confirma. Petrolis Independents, empresa del diputat de JxCat Joan Canadell, ha difós una factura de 5.000 euros que va pagar a la CCMA per la publicitat irregular que ha denunciat el CAC. Caldrà, aclarir, doncs, si aquests diners van anar a parar a la tresoreria de la CCMA o a la productora El Corral de l’Humor, que realitza Bricoheroes, i que presenten Jair Domínguez i Lluís Jutglar (Peyu). Susanna Segovia, dels comuns, ha destacat que els presentadors no han assumit la seva responsabilitat en la comissió de les infraccions i que, fins i tot, han acusat de censura la direcció de TV3.

La diputada de Ciutadans Anna Grau, que ha assistit a la sessió amb una samarreta on es llegia “we don’t need fucking Brecoheroes”, s’ha referit a les empreses que, com Petrolis Independents o Parlem Telecom, han estat el motiu de l’expedient del CAC com l’“IBEX indepe” i ha demanat que s’investigui també la publicitat estàtica del programa El búnquer, que Jair Domínguez i Peyu, juntament amb Neus Rossell, presenten de dilluns a divendres a Catalunya Ràdio, amb reemissions aquests mesos d’estiu.

Llorach ha responsabilitzat el director de TV3, Vicent Sanchis, de la programació de Bricoheroes aquest estiu. Sanchis, que tenia dificultats aquest matí per entendre les preguntes dels diputats, ha reconegut la seva culpabilitat. “No vam caure que podria ser un problema enorme”, ha dit i ha explicat que va intentar mantenir el programa amb antena afegint-hi alguns retocs però “hi havia tants punts que no tenia sentit”.

El diputat Francesc Ten, de JxCat, ha suggerit que es replantegi la suspensió del programa perquè “es crea un precedent que potser afectarà d’altres programes”. Ruben Wagensberg, d’ERC, només ha intervingut per queixar-se que Anna Grau pronunciava amb accent castellà el nom de Jair.

(Visited 273 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari