David Madí va facturar 4,5 milions per assessorar empreses que tenien tractes amb la Generalitat

L’exmà dreta d’Artur Mas va aprofitar el seu coneixement dels ressorts de la política catalana per enriquir-se

David Madí
David Madí, el 2015

Pinten bastos per a David Madí, el net de l’empresari Joan-Baptista Cendrós i un dels cervells del procés independentista, que durant molts anys va ser la mà dreta d’Artur Mas. L’Audiència Nacional l’investiga en la peça separada Triacom, del sumari del 3%, i el magistrat Joaquín Aguirre, titular del jutjat núm. 1 de Barcelona, el té enfilat per formar part del “nucli dur” del procés independentista, juntament amb els empresaris Xavier Vendrell i Oriol Soler.

La revista Mongolia, en la seva última edició, ha publicat l’informe de l’Agència Tributària sobre els negocis de David Madí, que l’any 2010 va abandonar la primera línia política per dedicar-se a activitats més lucratives, a través de la seva societat Nubul Consulting. Aquest informe, que està inclòs en el sumari del cas del 3%, correspon al període 2011-13 i les perles que conté són sucoses:

*L’Agència Tributària descobreix, per exemple, que la instal·lació del seu despatx particular al passeig de Gràcia (decoració, informàtica, subministraments…) l’hi va pagar la productora Triacom, fundada per l’exgerent de TV3 Oriol Carbó i participada per una societat del grup Mediapro. Triacom ja havia abonat, amb anterioritat, unes factures fraudulentes a la dona de David Madí (57.000 euros) i a la dona d’Oriol Pujol (65.000 euros).

*Durant el període 2011-2013, David Madí va facturar, en concepte d’assessorament a grans empreses, un total de 4,5 milions d’euros.

*També resulta simptomàtic que els principals clients del despatx de David Madí (Grup Godó, T-Systems, Telefónica, Deloitte, Indra…) aconseguissin importants contractes de la Generalitat, se suposa que gràcies a la seva capacitat d’influència.

*Destaca, en aquest sentit, el cas de Triacom, que durant el període 2011-13 va facturar 11,7 milions d’euros a TV3. D’aquests imports, un total de 6,7 milions van anar a parar a Mediapro, que s’encarregava de la realització dels programes. Per la seva banda, David Madí va cobrar honoraris per valor de 580.000 euros, i 1,25 milions més es van desviar en factures falses que, segons un testimoni, van servir per finançar la campanya electoral d’Artur Mas de l’any 2010.

A banda d’aquestes factures per assessoraments, cal assenyalar que, en aquest període, David Madí va assumir càrrecs orgànics remunerats en diverses companyies, el més important dels quals era la presidència de consell assessor d’Endesa a Catalunya, amb dret a cotxe i a xofer. També es va integrar en l’estructura de Deloitte, Applus+ i Telefónica.

Però, a causa de la seva estreta involucració en el procés independentista, David Madí va anar perdent, un darrere l’altre, tots aquests “mòmios”. En l’actualitat, només conserva la presidència de l’empresa Aigües de Catalunya SA, filial del grup valencià Global Omnium, presidit per Eugenio Calabuig.

La setmana passada, el grup de delinqüència econòmica de la policia judicial de la Guàrdia Civil va lliurar nous informes al jutge instructor del cas Volhov, Joaquín Aguirre, en els quals David Madí –que ja està imputat pels delictes de prevaricació, malbaratament i blanqueig de diners– torna a ser protagonista destacat. La intervenció de les seves converses és una mina que dona per a molt. Segons s’ha filtrat, un dels seus objectius era “pescar” a les subvencions de 140.000 milions d’euros que preveu destinar a Espanya el programa Next Generation UE per cobrar comissions de gestió (fee).

Però David Madí, que ha fitxat l’advocada Olga Tubau, es defensa amb dents i ungles. El dia 6 de juliol passat va fer una compareixença voluntària davant el magistrat Joaquín Aguirre per negar que tingués res a veure amb la direcció del Tsunami Democràtic ni amb el suposat suport de Rússia al procés independentista català. També va assegurar que no ha col·laborat en el finançament de l’estada de Carles Puigdemont a Waterloo.

Dissabte passat, David Madí va continuar la seva operació de “rentat d’imatge” amb una entrevista que li van fer al programa FAQS de TV3. Aquest espai televisiu el produeix una empresa del grup Mediapro, amb el qual David Madí manté vincles estrets des de fa anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides