L’incendi de Llançà i Port de la Selva ja ha cremat més de 400 hectàrees

Més de 350 persones han hagut d'abandonar les seves cases per les flames, que segueixen avançant sense control

L’incendi originat divendres al migdia a Llançà segueix avançant sense control pel parc natural de Cap de Creus. De moment, les flames ja han arrasat més de 400 hectàrees. El vent de Tramuntana ajuda a expandir el foc i en dificulta el control i la seva posterior extinció. Segons els Bombers, podrien arribar a cremar-ne fins a 2.000 hectàrees. A partir de les 7 del matí han començat a incorporar-se escalonadament els mitjans aeris.

La proximitat de foc a diferents zones habitades ha provocat que de matinada s’haguessin de desallotjar alguns habitatges més de la urbanització La Mora de Port de la Selva. En total, més de 350 persones han hagut d’abandonar ja les seves cases i altres han estat confinades. No es descarten més desallotjaments.

El foc, que hauria començat per la zona de la urbanització Cau del Llop, segueix avançant en direcció cap a la Selva de Mar, segons informen els bombers.

La majoria de la superfície cremada pertany al Parc Natural del Cap de Creus i és de difícil accés pels Bombers. La primera hipòtesi sobre l’origen de l’incendi apunta a una burilla llançada des de la carretera al bosc que s’ha trobat al lloc d’inici.

“Demanem molt explícitament que tothom que no sigui veí d’aquests municipis no s’hi acosti”, ha dit el director de Bombers, Joan Delort. Segons informa el Servei Català de Trànsit, es mantenen tallades les carreteres d’accés al Port de la Selva, la GI-612, la GI-613, la GIP-6041 i la GIV-6121.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides