La Moncloa, sorpresa per la decisió del TC, es ratifica en l’estat d’alarma

Argumenta que tots els països de l'entorn van apostar per "fórmules similars" per lluitar contra el coronavirus

El govern espanyol es mostra sorprès per la decisió del Tribunal Constitucional que ha sentenciat la il·legalitat de les mesures més dures del primer estat d’alarma. A més, remarca que sense aquesta eina no s’hauria pogut frenar el virus i haurien mort milers de persones més.

El govern espanyol parla de sorpresa per la decisió del TC pel seu caràcter inèdit, la respecta però també avisa que va ser imprescindible per salvar vides. A més retreu a Vox que presentés recurs d’inconstitucionalitat tot i votar-hi en contra.

Fonts de la Moncloa expliquen que no s’entén el plantejament del TC perquè és una decisió sense precedents, que la majoria de països europeus han recorregut a instruments similars a l’estat d’alarma de la Constitució espanyola per lluitar contra la pandèmia.

Des del PP ja han reaccionat a la decisió del Constitucional. La qualifiquen de “garrotada” a Pedro Sánchez. El secretari de Justícia del PP i conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid, Enrique López, afirma que la sentència posa de manifest que el que es necessitava era una llei de control de pandèmies, com fa temps que reclamen.

D’altra banda, Vox exigeix la dimissió de Sánchez, la convocatòria immediata d’eleccions i també demana que s’anul·lin totes les multes que es van imposar durant el confinament del primer estat d’alarma. Ho ha dit el líder del partit d’extrema dreta, Santiago Abascal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides