El Tribunal de Comptes, a punt per subhastar els habitatges de Mas

Liquidarà béns de l'expresident i d'altres càrrecs si no salden el pagament que tenen pendent per la consulta del 9-N

L'exlíder de CiU i expresident de la Generalitat, Artur Mas
L'exlíder de CiU i expresident de la Generalitat, Artur Mas

Després que el Tribunal Suprem hagi fet ferma la sentència del Tribunal de Comptes contra els impulsors de la consulta del 9-N de 2014, la subhasta dels immobles que van ser embargats a l’expresident Artur Mas i la resta d’encausats pel Tribunal de Comptes amb motiu del 9-N està a punt, segons informa avui El Mundo.

“De l’embargament preventiu es passarà a la subhasta si no abona els diners”, han explicat fonts del Tribunal de Comptes a El Mundo. Aquestes mateixes fonts han aclarit que els fons no els retindrà el tribunal sinó que seran transferits a la Generalitat per rescabalar l’estat de les seves arques, les quals el tribunal considera que van ser malmeses per la consulta.

L’estimació inicial del que havia costat la consulta del 9-N ascendia a 5,2 milions d’euros, però finalment es va rebaixar a 4,9 milions. Mas i la resta d’encausats van dipositar la fiança i es van trobar amb els béns embargats. El moviment independentista ha recaptat diners per ajudar-los, però no han pogut cobrir la totalitat del que es reclama als afectats.

Així, l’expresident s’enfronta a perdre, entre altres béns, el seu pis de Barcelona si no diposita la xifra que li reclama la sentència en ferm. D’altra banda, Francesc Homs, exconseller de la Presidència, pot veure subhastat la seva casa barcelonina i l’exvicepresidenta Joana Ortega també. Fora de la capital perillin habitatges de la propietat d’Irene Rigau, exconsellera d’Educació, i Jordi Vilajoan, exsecretari general, a Banyoles i Girona, respectivament.

(Visited 302 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari