Sanció màxima a Iqoxe: 180.000 euros per l’explosió mortal del 2020

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) conclou que la química és responsable d'una infracció "molt greu"

Treballs d'extinció de l'incendi a Iqoxe
Treballs d'extinció de l'incendi a Iqoxe

L’empresa química Iqoxe ha rebut la màxima multa que preveu la llei, 180.000 euros, per l’explosió que va tenir lloc el gener del 2020 a la seva planta de La Canonja, ubicada al polígon petroquímic sud de Tarragona, que va causar la mort de tres persones -dos treballadors i un veí de Tarragona- i ferides a vuit més.

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) conclou de la seva investigació que Iqoxe va cometre una infracció “molt greu” per diversos “incompliments preventius de seguretat i salut laboral durant el procés de producció de la substància MPEG 500”.

Així mateix, aquest organisme manifesta que va tramitar abans de l’explosió una infracció per obstrucció contra aquesta empresa per “contínues dilacions en el lliurament de la documentació requerida i pels obstacles posats en el curs de les actuacions”.

Sanció a Cidac
Aquesta setmana, d’altra banda, s’ha conegut que la Inspecció de Treball ha imposat una sanció de 328.460 euros a l’empresa Cidac, de Cornellà de Llobregat, per la mort d’un treballador de 19 anys que va ser engolit per una màquina.

L’empresa va incomplir les normes de prevenció de riscos laborals per estalviar costos i va donar lloc a una situació de “permanent risc laboral” en aquest centre de treball, segons va informar el Departament de Treball de la Generalitat, en la qual va ser determinant la inoperativitat dels mecanismes que haurien d’haver impedit l’accident.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides