El Govern accepta que l’oci nocturn demanin tests d’antígens per entrar

El sector fa temps que ho reclama al departament de Salut i ara falta saber com i on es faran aquestes proves

Discoteca

El Departament de Salut entén que la reobertura amb garanties de l’oci nocturn passa per fer tests d’antígens als clients, una mesura que el sector reclamava des de fa temps. Es tracta, en definitiva, d’aplicar també als locals nocturns el que ja s’ha començat a fer en alguns festivals, a partir de la informació obtinguda amb els assajos clínics fets a llocs com l’Apolo, el Palau Sant Jordi i el carrer del Pecat de Sitges.

En aquest sentit, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha admès que “segurament s’haurà de refinar” el pla sectorial que ja s’ha treballat amb el sector, per introduir “que hi hagi un test d’antígens abans d’entrar”. Uns tests que defensa que s’han de fer el mateix dia, “perquè la capacitat infectiva de la variant delta és molt alta”.

En una entrevista a RAC1, Argimon ha parlat d'”element d’autoregulació que ha de fer el mateix sector”, que ha de veure, ha afegit, “si són capaços de poder organitzar-ho”, perquè “la logística és complicada”. “El que no podem fer és organitzar-ho nosaltres”, ha advertit, i ha afegit que cal “buscar llocs alternatius al sistema de salut” per fer les proves.

Des de l’oci nocturn es planteja que els clients es facin el test d’antígens en laboratoris, i després subvencionar part del cost amb descomptes en entrades i consumicions.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari